yesterday | 18:41

Top 3 baking recipes for the New Year's Table

Generated using AI

Tengrinews.kz - In anticipation of the New Year, TikTok has put together an interesting selection of creators who share delicious recipes.

ПОДЕЛИТЬСЯ
Иконка комментария блок соц сети

Tengrinews.kz - In anticipation of the New Year, TikTok has put together an interesting selection of creators who share delicious recipes.

Fig galette recipe

For example, Diana Amidova (@di.amidova) offers a fig galette recipe.

Реклама
Реклама
@di.amidova

@di.amidova рецепт 👇🏻 Ингредиенты: Мука-200гр Слив.масло-100гр Сметана-3ст.л Соль-щепотка Ванилин Разрыхлитель- пол ч.л Инжир Сахар-2ст.л Крахмал - 1 ст.л Приготовление: Холодное масло натираем на тёрке с мукой, добавляем щепотку соли, разрыхлитель, ванилин и сметану. Замешиваем тесто, убираем на час в холодильник или в морозилку на пол часа. Моем инжир и нарезаем на ломтики. Достаем тесто, припыляем мукой и раскатываем в круг не сильно тонко. Крахмал с сахаром соединяем и распределяем по центру выкладываем инжир и закрываем края. Отправляем в духовку при 180-190’С до румяности. Даём остыть и сверху украшаем сахарной пудрой. Приятного аппетита

♬ оригинальный звук - Diana Amidova

Ingredients:

  • flour - 200 grams;
  • butter - 100 grams;
  • sour cream - 3 tablespoons;
  • salt - a pinch;
  • vanillin - to taste;
  • baking powder - 0.5 teaspoon;
  • figs - to taste;
  • sugar - 2 tablespoons;
  • starch - 1 tablespoon.

Preparing the dough

Grate the cold butter on a coarse grater directly into a bowl with sifted flour. Add a pinch of salt, vanilla, baking powder and sour cream. Knead the dough quickly. Put it in the refrigerator for 1 hour or in the freezer for 30 minutes, so that the dough becomes denser. Preparing the figs While the dough is cooling, wash the figs and cut them into thin slices.

Shaping the galette

Take the dough out of the refrigerator, dust with flour and roll out into a circle of medium thickness (not too thin). Mix sugar with starch and distribute evenly in the center of the dough. Place the fig slices on top of the sugar-starch mixture.

Carefully fold the edges of the dough, forming a rim around the filling. Place the galette in an oven preheated to 180-190°C and bake until golden brown (about 25-30 minutes). Let the galette cool slightly, then sprinkle with powdered sugar for decoration.

Cherry pie

Daniya Altayeva (@daniya_altaeva) suggests making a chocolate-curd pie with cherries. The pie dough is made with cocoa, and the curd mass fills its center together with the cherries, which are pre-baked in a frying pan with sugar.

@daniya_altaeva Шие косылган таттi балiш🍒 #творожныйпирог #пирогсвишней #вишневыйпирог #шоколадныйпирог #пирогсшоколадом #домашняявыпечка #тортыдомашние #рецептторта #десертсвишней ♬ оригинальный звук - daniya_altaeva

Gingerbread

Gulzhannat Nursheva (@gulzhannat_nurusheva) suggests making gingerbread with your children. To prepare, you will need sifted flour, butter, baking powder or soda, as well as spices: ground ginger, cinnamon and a pinch of cloves. The gingerbread itself can be decorated with icing, candied fruit or sprinkles.

@gulzhannat_nurusheva #имбирныепряники #ибирноепеченье #гульжаннатнурушева ♬ оригинальный звук - Gulzhannat Nurusheva

What to cook for the New Year's table: 5 festive dishes of Kazakh cuisine

Вопрос от редакции
Что вы об этом думаете?
news135
Отправить
Комментарии проходят модерацию редакцией
Показать комментарии

Читайте также
Реклама
Реклама
Join Telegram Последние новости
The Moon is calling: New lunar mission
Wolf attacked man in Atyrau region
Euronews office opened in Astana
Earthquake recorded in Zhambyl region
Tokayev sent telegram to Qatar’s Emir
A New Year gift guide for her
Лого TengriNews мобильная Лого TengriSport мобильная Лого TengriLife мобильная